Alles voor kantoor, school en thuis

Kinderboekenweek 2016

Van 5 t/m 16 oktober 2016 is er Kinderboekenweek

In de boekwinkel

Naamsvermelding verplicht Tevens vermelden: Met dank aan het Tropenmuseum Amsterdam Alleen gebruiken in het kader van de KInderboekenweek 2016 foto/copyright: Martijn van de Griendt

Geschenkboek van ‘grand old man’ Dolf Verroen

Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. De titel is:  ‘Oorlog en vriendschap‘. Hij schrijft al zestig jaar boeken en past met zijn 87 jaar prima bij het thema van de Kinderboekenweek Voor altijd jong! De illustraties in het geschenkboek zijn van Charlotte Dematons. Zij won in 2008 de Gouden Penseel voor ‘Sinterklaas‘. Andere successen waren ‘De gele ballon‘ en ‘Nederland‘.

Het geschenkboek ontvangt u gratis tijdens de Kinderboekenweek bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken in de boekwinkel.

Er is ook een speciale grotelettereditie, tot stand gekomen in samenwerking met Fonds XL en Vereniging Onbeperkt Lezen.

Prentenboek van Floor Rieder

FloorRieder_400Floor Rieder  debuteerde in 2014 met illustraties bij Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten. Zij won er de Gouden Penseel voor. Daarnaast verzorgde zij de illustraties voor Het wonder van jou en je biljoenen bewoners (ook van Jan Paul Schutten) en voor de heruitgave van Alice in Wonderland van Lewis Carroll.

Met haar illustraties en omslagen werd zij de afgelopen jaren meerdere malen genomineerd voor verschillende prijzen in binnen- en buitenland.

Foto’s: Martijn van de Griendt

Activiteiten in de boekwinkel

Boekwinkels organiseren tal van leuke evenementen: er komen auteurs voorlezen of signeren of je kunt voorstellingen bijwonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *